Kommende udstillinger

www.gudrunpagter.dk
post@gudrunpagter.dk

Tæpper:

Gudrun Pagter er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding - nu Designskolen, Kolding, DK - 1975, og siden da har hun arbejdet med vævninger i form af vægtæpper, samt udført en række udsmykninger til private og offentlige byggerier.

I mine tæpper udtrykker jeg mig i et konkret og geometrisk formsprog. Mine kompositioner optegner et perspektivisk rum, hvori jeg opererer med forskydninger i det visuelle felt. Med få linjer og formelementer arbejder jeg med illusionen om rum og dybde, som også indeholder en ’spænding’ og meditativ ro. Den nye arkitektur er en væsentlig inspirationskilde for mig.

Tæpperne er vævet på skaftevæv, i gobelin- og fladvævsteknik. Kæden er sort hør med indslag af f.eks. blå, grøn, gul og/eller røde hørtråde. Skuddet er indfarvet sisal og hør. Jeg indfarver garnerne således at de sorte farver nuancerer mod blåt, dyb grøn, lilla og/eller dyb sort. Kædens farver anes gennem den vævede flade, og i den flettede kant i top og bund.

Bevaegelse Billedvaev 250 Cm X 240 Cm

Fra den 17. juni - 31. august 2017

Bodil Bjerregaard
Lindbjergparken 99
6200 Aabenraa
Bodilb41@gmail.com

At fange nu ‘et

Bodil Bjerregaard er uddannet billedkunstlærer og har undervist børn og voksne i 40 år.

Bodil Bjerregaard er autodidakt billedkunstner, men har gennem årene deltaget i en lang række kurser i Danmark og De nordiske Lande. I Danmark har hun modtaget undervisning af bl.a. grafikeren Jane Muus og malerne Gerda Svane og John Olsen..

Bodil Bjerregaard har tegnet og malet, siden hun var barn, og har nu, hvor hun har forladt arbejdsmarkedet, god tid til at lave billeder og udstille.

Bodil Bjerregaard har ofte søgt inspiration i De nordiske Lande, især på Færøerne og i Island, da hun holder meget af lyset og farverne i de områder. Men marsken og vadehavet samt de vestjyske fjorde er også en meget stor inspirationskilde for hende.
Med tiden er akvarellen blevet hendes foretrukne arbejds-/billedområde. Dens hurtige og lette og dog så svære penselstrøg fascinerer hende. Naturen giver sine indtryk, lyset og lyden sætter sine spor - og tager form i hendes udtryk i jordfarvernes og det nordiske lys‘ palet.

”Pigmentet flyder i flygtige strømme af vand og danner form og farve i billedet – styret af idé, hånd og tanke”.

Vadehavet Lyset

Fra den 1. august - 30. september 2017

Lars Waldemar
Kirkevangen 5
Bryndum
6715 Esbjerg N
mail@larswaldemar.dk
www.larswaldemar.dk

Medlem af:
Billedkunstnernes Forbund www.bkf.dk
Dansk Billedhugger Samfund www.skulpturelt.wordpress.com

Billedhugger:
Når billedhuggeren Lars Waldemar fra Esbjerg skaber sine værker, tager han udgangspunkt i naturen. Han er dog på ingen måde det man kunne kalde en traditionel naturskildrer. Når han kigger på naturens objekter, forsøger han at finde de strukturer og former, der er essentielle for det han kigger på. Man kan vel nærmest sige, at han finder de byggesten, der gør, at vi opfatter noget som naturligt. De byggesten bruger han til at konstruere sine værker med. Han genskaber dog oftest ikke det han ser, men kombinerer flere iagttagelser og skaber sine egne livsformer. Livsformer der virker bekendte men ikke helt kan placeres. Det er nærmest en form for re-design af naturen han praktiserer.

”For mig er det ikke vigtigt at mine værker ligner mine observationer men at de indeholder essensen af liv”.

Værkerne kan opfattes rent æstetisk men også som en kommentar til vores opfattelse af natur.

Han afprøver gerne nye materialer men arbejder oftest med kalk og kalksten. Ofte placeres værkerne i glas, kasser m.m. hvilket giver værkerne en helt ny dimension.

Lars Waldemar har været vidt omkring med sin kunst. Han har blandt andet udstillet på kunstmuseer og kunsthaller i ind- og udland. I 2017 deltager han blandt andet på Venedig Biennalen.

Klokke 6 002

1. november - 31. december 2017

Lars Bollerslev
Østerfenner 7, Øster Vedsted
6760 Ribe
www.larsbollerslev.dk
kontakt@larsbollerslev.dk

Det poetiske drama og vadehavets foranderlighed

Af: Tom Jørgensen, Kunstavisen
Lars Bollerslevs malerier fremstår lige så fysisk nærværende og knudrede, som den jord, der skildres. Markmandshuset og de tunge våde marker og enge, der omgiver det, vises sammen med den store altomfattende horisont i solskin og regn, i slud og blæst og under indtryk og påvirkning af alle fire årstider i malerier, som trænger sig ind under huden på beskueren.

Billederne er på én gang vibrerende og monumentale. Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sortgrå nordisk melankoli.
Ofte antager malerierne en næsten abstrakt karakter. Vi genkender det kubisk formede hus, men baggrunden er reduceret og forenklet til horisontale farvelag, som med deres glødende stoflighed kan minde om en Mark Rothko. Her antager billederne en dimension, som er på én gang vibrerende og monumentale.

Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sortgrå nordisk melankoli.
En tolkning behøves egentlig ikke. Billederne er der bare som vidnesbyrd om et stykke natur og en konkret realitet erfaret gennem et kunstnersind.

Usentimentalt, nøgternt og nøgent, hvilket imidlertid ikke forhindrer, at man som beskuer kan føle endda rigtigt meget, når man ser på dem. For er det ikke det, han gør, Lars Bollerslev? Får os til at åbne vores øjne for omgivelsernes skønhed, hvad enten det er den jyske marsk, en klassisk pavillon i Ribe eller de gamle bygningsværker i Italien.

Markmandshus I Sensommerlys

Åbningstider:
Mandag - lørdag 10.00 - 17.30
Søn- og helligdage 12.00 - 17.00

Lukket under kirkelige handlinger!

At udstille
Se hvordan du kan komme til at udstille i vores dormitorie og Glasgang, og hvilke forholdsregler der gælder.
Museet Holmen
Vi samarbejder med Museet Holmen
Se mere om de aktuelle udstillinger Dormitoriet og Glasgangen!