Kommende udstillinger

Billedkunstnernes Forbund www.bkf.dk
Dansk Billedhugger Samfund www.skulpturelt.wordpress.com

Billedhugger:
Når billedhuggeren Lars Waldemar fra Esbjerg skaber sine værker, tager han udgangspunkt i naturen. Han er dog på ingen måde det man kunne kalde en traditionel naturskildrer. Når han kigger på naturens objekter, forsøger han at finde de strukturer og former, der er essentielle for det han kigger på. Man kan vel nærmest sige, at han finder de byggesten, der gør, at vi opfatter noget som naturligt. De byggesten bruger han til at konstruere sine værker med. Han genskaber dog oftest ikke det han ser, men kombinerer flere iagttagelser og skaber sine egne livsformer. Livsformer der virker bekendte men ikke helt kan placeres. Det er nærmest en form for re-design af naturen han praktiserer.

”For mig er det ikke vigtigt at mine værker ligner mine observationer men at de indeholder essensen af liv”.

Værkerne kan opfattes rent æstetisk men også som en kommentar til vores opfattelse af natur.

Han afprøver gerne nye materialer men arbejder oftest med kalk og kalksten. Ofte placeres værkerne i glas, kasser m.m. hvilket giver værkerne en helt ny dimension.

Lars Waldemar har været vidt omkring med sin kunst. Han har blandt andet udstillet på kunstmuseer og kunsthaller i ind- og udland. I 2017 deltager han blandt andet på Venedig Biennalen.

Klokke 6 002

1. november - 31. december 2017

Lars Bollerslev
Østerfenner 7, Øster Vedsted
6760 Ribe
www.larsbollerslev.dk
kontakt@larsbollerslev.dk

Det poetiske drama og vadehavets foranderlighed

Af: Tom Jørgensen, Kunstavisen
Lars Bollerslevs malerier fremstår lige så fysisk nærværende og knudrede, som den jord, der skildres. Markmandshuset og de tunge våde marker og enge, der omgiver det, vises sammen med den store altomfattende horisont i solskin og regn, i slud og blæst og under indtryk og påvirkning af alle fire årstider i malerier, som trænger sig ind under huden på beskueren.

Billederne er på én gang vibrerende og monumentale. Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sortgrå nordisk melankoli.
Ofte antager malerierne en næsten abstrakt karakter. Vi genkender det kubisk formede hus, men baggrunden er reduceret og forenklet til horisontale farvelag, som med deres glødende stoflighed kan minde om en Mark Rothko. Her antager billederne en dimension, som er på én gang vibrerende og monumentale.

Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sortgrå nordisk melankoli.
En tolkning behøves egentlig ikke. Billederne er der bare som vidnesbyrd om et stykke natur og en konkret realitet erfaret gennem et kunstnersind.

Usentimentalt, nøgternt og nøgent, hvilket imidlertid ikke forhindrer, at man som beskuer kan føle endda rigtigt meget, når man ser på dem. For er det ikke det, han gør, Lars Bollerslev? Får os til at åbne vores øjne for omgivelsernes skønhed, hvad enten det er den jyske marsk, en klassisk pavillon i Ribe eller de gamle bygningsværker i Italien.

Markmandshus I Sensommerlys

Åbningstider:
Mandag - lørdag 10.00 - 17.30
Søn- og helligdage 12.00 - 17.00

Lukket under kirkelige handlinger!

At udstille
Se hvordan du kan komme til at udstille i vores dormitorie og Glasgang, og hvilke forholdsregler der gælder.
Museet Holmen
Vi samarbejder med Museet Holmen
Se mere om de aktuelle udstillinger Dormitoriet og Glasgangen!