Aktuelle udstillinger

Fra 1. november - 31. december 2018:

”Løgumkloster set gennem Linsen” - ”Løgumkloster fortalt i ord, billeder og musik”

Med økonomisk støtte fra Tønder Hus Fonden, Lions Club Løgumkloster, Handels & Håndværkerforeningen Løgumkloster og Løgumkloster Refugium er det med spænding og meget glæde, at udstillingsudvalget under Løgumkloster Menighedsråd kan lave denne særlige udstilling i Dormitoriet.

Udstillingen vil blive åbnet med en fernisering i Dormitoriet den 1. november 2018 kl. 19.30, hvor Christoffer Møller og Mette Outzen vil fremføre musik/sang og ord til billederne. Ligeledes vil man i forbindelse med åbningen også kunne møde fotograf Hans Jacob Jacobsen.

Hans Jacob Jacobsen, dygtig lokal fotograf, står for fotografering af by/natur/kirke. Efter at have været ”udrejst” i 30 år vendte han i 2003 tilbage til Løgumkloster, tilbage til noget kendt og vant. ”Løgumkloster og dette vante gav læ, tryghed og inspiration til at turde afprøve andre sider af mig selv. En af dem var at lade fotoapparatets linse fortælle om Løgumkloster og omegn.”

Christoffer Møller og Mette Outzen vil i samarbejde sætte ord og musik til billederne.

Christoffer Møller, født og opvokset i Løgumkloster, søn af organist Peter Møller og Anna Krarup. Christoffer er meget anerkendt i den danske musikverden, producer, musiker, dirigent, organist. Mange oplevede sikkert den fantastiske koncert i anledningen af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Da havde Christoffer skrevet orkester-arrangementet til den smukke Beatles-medley fremført af Tim Christensen.

Mette Outzen, født og opvokset i Ellum, datter af Ingrid og Jørn Outzen. Anerkendt musiker, sangskriver, studeret musik på Det Kgl. Danske musikkonservatorium.

”Løgumkloster, en del af mit forlængede hjem, da Ellum er min fødeby.
Cykelturen op ad bakke, og ned ad bakke til skole.
Alt det grønne, og endelig kirken med sin rummelighed og fred.”

Christoffer Møller og Mette Outzen lærte hinanden at kende helt tilbage i koret i folkeskolen for over 30 år siden (korlederen dengang var Anna Krarup.)

Siden gik de i gymnasiet sammen, hvorefter deres veje skilles indtil sidste år, 2018, hvor Christoffer flyttede 100 m fra huset på Vestmøn, hvor Mette og hendes familie har boet de sidste 7 år.  De ser med stor glæde frem til at skabe et værk sammen med fotos omhandlende deres gamle fødestavn.

Udstillingen kan besøges i kirkens åbningstid, frem til udgangen af december måned 2018.

Britta Larsen

Metteoutzen 600     Christoffer Moeller     Hans Jacob Jacobsen

Mette Outzen    Christoffer Møller      Hans Jacob Jacobsen

Billederne fra udstillingen kan købes ved henvendelse til Povl Søndergaard tlf.: 22176240 eller via mail locusdei@gmail.com.

Prisliste!

Åbningstider:
Mandag - lørdag 10.00 - 17.30
Søn- og helligdage 12.00 - 17.00

Lukket under kirkelige handlinger!

Vil du vide mere om at udstille i dormitoriet? Se her.

At udstille
Se hvordan du kan komme til at udstille i vores dormitorie og Glasgang, og hvilke forholdsregler der gælder.
Museet Holmen
Vi samarbejder med Museet Holmen
Kommende udstilling
I Dormitoriet og Glasgangen. Åben mandag - lørdag 10.00 - 18.30. Søn- og helligdage 12.00 - 17.00