Løgumkloster Kirke og Sogn

Minikonfirmander 2019

Vi glæder os til at kunne være sammen med de nye minikonfirmander i 3. klasserne fra Distriktsskolen og Friskolen på tirsdage mellem kl. 14.00 - 15.30.
Start: Vi begynder onsdag den 30. januar. Nærmere invitation og beskrivelse af forløbet vil blive afleveret på skolerne i begyndelsen af januar.
Alle børn i 3. klasserne er velkomne. Undervisningen er gratis.
Sted: Undervisningen foregår i kirken og i konfirmandstuen, Storegade 7. Børnene bliver hentet den første gang.

Vi glæder os til at se jer alle!
Der bliver runddelt i klasserne en tilmeldingsseddel først i det nye år. Her vil også fremgå nærmere infos. Man kan også allerede nu tilmelde sig hos Povl Søndergaard locusdei@gmail.com eller Sten Haarløv, tlf. 74 74 47 47, steha@km.dk

Jeg glæder mig til at se Jer!
Sten

DSC06301

 

20 minikonfirmander – et bekendtskab, der gjorde indtryk!
Det mener vi - de voksne, der fik lov til at have ti glade og indholdsrige onsdag eftermiddage, en udflugt og en festlig afslutning sammen med 20 spræl levende 3. klasses børn fra både Distrikts- og Friskolen. Vi er og bliver ved med at være imponerede over jeres ihærdige fremmøde og engagement. Selv om det godt kan være rigtig svært at bevare koncentrationen og gejsten så sent efter en lang skoledag.
Og når man er imponeret over nogen, så er det vist passende at holde en tale i al offentlighed – her og nu i Kirkebladet.
____________________________________________________________________
Tale til Minikonfirmanderne
Kære minikonfirmander – I er nogle, der vil noget. I mødte ikke kun talstærkt op (ingen frafald!), nej – der kom endda flere til undervejs, så I blev 20 stykker.
Og I kom med en forbavsende forhåndsviden om kristendom og kirke, ja – I kunne sandelig også jeres Fadervor. Så vi gik straks til makronerne, hørte og sang om David, Abraham og ikke mindst om Jesus og hans…ja, hvad hedder de nu…rigtigt: disciple!
Vores kirketjener Povl Søndergård lokkede os en eftermiddag med til en tur helt op i kirketårnet. For nogle blev det lidt grænseoverskridende, men et kig ned over det meste af byen var vist det hele værd, og rystende knæ samt lidt svimmelhed fortog sig, inden vi var kommet ned igen. Nu har I i hvert fald prøvet at stige lidt op til Vorherre.
Kirken ligner mest en byggeplads i denne tid, men vores organist Dennis holder bestemt ikke fri af den grund og slækker ikke på kravene, når der skal synges. Og det skal der, uanset hvad. Midt i byggeroderiet står der et fuldstændigt forstøvet klaver, hvor vi samledes mange gange, for af fuld hals at synge
 ”Måne og sol, vand, luft og vind og
blomster og børn skabte vor Gud,
Himmel og jord, alting er hans,
Herren vor Gud vil vi takke.
Herre, vi takker Dig,
Herre vi priser Dig,
Herre, vi synger dit hellige navn.”
Lidt respektløst kunne vi kalde denne -  salmebogens nr. 30  - for ”Minikonfirmandernes slagsang”.
Da vi var på udflugt i den smukke Ubjerg kirke, var det selveste vores præst Sten, der akkompagnerede jeres sang på orglet, og jeg må sige, at jeg blev meget stolt og lidt rørt over den fine, fine musik. Ikke kun musikken fik mig til at tænke på engle. Vores ”gæstgiver” Jakob Tygsen fra Ubjerg Menighedsråd fortalte mig senere, at det havde gjort stort indtryk på ham, hvor interesserede I havde været, og hvor høflige! Jakob havde jo ikke kun brugt sin eftermiddag på at fremvise herlighederne i den gamle kirke og fortælle os spændende og pudsige historier om bl.a. fangerne fra Tønder slot, der i gamle dage blev begravet på Ubjerg kirkegård. Jakob inviterede os også til at nyde medbragte pølsehorn og pizzasnegle i hans vidunderlig smukke have, der grænser op til kirkegården. Han sagde, at vi godt må komme igen næste sæson – nu har de kommende minikonfirmander noget at leve op til.
For resten var det Claes´ mor, der kørte os i den store, flotte, blå bus ud til udflugtsmålet, og det blev bestemt ikke ringere af, at hun var med til det hele. Hermed en tak til hende som chaufør og rollemodel (voksne kan også vise interesse for minikonfirmandundervisning).
Men inden det hele kulminerede i udflugt og afslutning, blev der brugt mange timer på at bygge kirker af skotøjsæsker, og vi kan love for, at enhver arkitekt ville blegne af misundelse over de fine detaljer, der viser, at de små kirkekunstnere havde gjort sig mange overvejelser om, hvordan deres personlige udgave af en kirke skulle se ud.
Resultaterne bliver præsenteret til den festlige afslutning en fredag i maj, hvor familierne vil være med til at fejre de seje minikonfirmander behørigt – som vi plejer – med rigtig god mad, englesang og Fadervor. Mon ikke jeres største ønske – en is fra Sten – bliver indfriet? I fortjener det!
Tillykke til jer alle. Der er vist ingen, der har kedet sig. I har været et godt bekendtskab for Anna, Peter, Dennis, Renate, Sten!                                                            
                    
 Minikonfirmandernes egne kommentar

  • Hvorfor deltog du? …fordi sedlen med invitationen så spændende ud… fordi mine venner var med og så er det jo hyggeligt…
  • Hvad havde du forestillet dig? ...at vi skulle høre noget om Gud, Jesus og kristendom…at det ville blive sjovt, hyggeligt og spændende…
  • Hvad synes du der har været godt? …at bygge kirker…at spise lækker mad…at gå over i kirken og synge…at få læst historier, mens vi sad og spiste sammen…at være sammen og have det sjovt…at vi hjalp     hinanden…at der ikke var lektier…at vi fik kage…
  • Hvad synes du har været svært?...at skulle sidde stille og lytte…at vi ikke måtte have telefonerne frem…at vi ikke måtte grine hele tiden…
  • Hvad var det bedste ved at synge sammen?...at man får brugt sin stemme…at man er fri af grineflip…at man lærer en sang…det er rart at være fælles om noget…
  • Hvad har du lært i minikonfirmandundervisningen?...noget om Jesus…om Gud…noget om Pinse…om kirkeåret…vi fik repeteret bibelhistorier…
  • Hvad husker du? …at vi hørte om Gud…at man skal være stille…at man ikke skal have grineflip…ingenting…
  • Vil du anbefale det til andre?...ja, fordi det er sjovt at være sammen…ja, fordi det er hyggeligt og der er dejlig gratis mad…ja, fordi det er sjovt, der er ingen lektier, og man lærer noget.


Renate Osterholz

 

Se billeder fra Minikonfirmanderne her!

Bøernefrø 2

Konfirmander
Konfirmader i Løgumkloster Kirke
Kirkelige Handlinger
Dåb, vielser, begravelser og bisættelser m.m.
Babysalmesang
Nu begynder baby-salmesang igen