Koncerter

Information om Løgumkloster kirkes koncerter pr. e-mail kan fås ved tilmelding til locusdei@gmail.com

Koncerter 2020                                                        Klik på billederne og læs mere!

Tirsdag den 11. februar kl. 20.00

Folketoner i den
europæiske musik
Aksel Krogslund Olesen, sang og guitar
Poul Skjølstrup Larsen, orgel og klaver

Aksel Og Poul 2

Tirsdag den 3. marts kl. 20.00

Poul Skjølstrup Larsen, orgel

Poul Skjoelstrup

Torsdag d. 19. marts kl. 20.00

Sønderjyllands Symfoniorkester
Haderslev Domkirkes Pigekor
Kim André Arnesen: Magnificat
Kim André Arnesen: Stabat mater
Arrangør: Sønderjyllands Symfoniorkester

Entré. Køb billetter her

Lørdag den 21. marts kl. 20.00

Helsingør Domkantoris Genforeningsprojekt
Helsingør Domkantori deltager i markeringen af 100-året for Genforeningen i 2020. Programmet består af tre dele: Gades Elverskud, en nykomponeret genforeningskantate med tekst af Niels Brunse og musik af Roland Haraldson,
og to kirkemusikalske værker af Mendelssohn.

Fred og forsoning er centrale kristne værdier. I vores tid er de atter under pres. Den danske folkekirke har sin grund i evangeliet, men med dybe rødder i den danske kultur.

Gades nationalepos Elverskud er typisk for sin tid. Den nationalromantiske strømning dyrkede folkevisen som et autentisk udtryk for folkesjælen, og med de gamle viser førkristne mytologier og forestillinger. Men under overfladen toner et kristent budskab frem, og det er næppe en tilfældighed, at Gade indføjede Ingemanns smukke salme ”I østen stiger solen op”. Hr. Oluf, det rastløse menneske, bukker under for de mørke kræfter. Han forlader den sande kærligheds sti og fravælger den vej, der fører til livet.

Elverskud viser den tætte kulturelle forbindelse med Tyskland, musikken er meget tysk i stilen, og værket blev oftere opført i Tyskland (på tysk!), end i Danmark.

Genforeningskantaten vil tage afsæt i den fredelige og demokratiske proces omkring genforeningen, som selv i dag kan stå som et forbillede på fredelig konfliktløsning og behandling af mindretal.

Koncertens tredje del består at to værker af den tyske komponist Mendelssohn: Verleih´uns Frieden, med tekst af Martin Luther, og Lass, o Herr, mich Hilfe finden. Vi slutter således koncerten med en bøn om (fortsat) fred.

Billedresultat for Helsingør Domkantoris

Børne og ungdomskoret
Koret ledes af organist Dennis Christoffer Bang Fick.
Løgumkloster kirkes kor

er medlem af FUK