Europæiske cistercienserklostre

Løgumkloster Kirke er medlem af ”The European Charter of the CBernhard af Clairvauxistercian Abbeys and Sites” (”Det Europæiske Forbund af Cisterciensiske Klostre og Klostersteder”). Forbundet er repræsenteret  i 11 europæiske lande. Det udgør et netværk mellem ca. 180 offentligt tilgængelige lokaliteter med bygninger eller bygningsrester fra fortidens cistercienserklostre. Medlemmerne ser en fælles interesse i at fremme kendskabet til denne kulturarv gennem oplysningsvirksomhed og turisme. Langt de fleste medlemmer findes i Frankrig og Tyskland. I Danmark er Esrum Kloster og Løgumkloster tilknyttet.
I 1990 godkendte Europarådet, at forbundets lokaliteter tilsammen udgør the ”European Route of cistercian Abbeys” (”Den Europæiske Cistercienserklosterrute”). I alt har Europarådet ca. 30 ruter på sit program ”Cultural Routes of the Council of Europe” (”Europarådets Kulturruter”).

Det Europæiske forbunds hjemmeside er: www.cister.eu

Bernhard af Clairvaux

For yderligere information:

Koordinator:
Klosterforum Løgumkloster.
Formand for Klosterforum Konsulent, MBA Kirsten Moesgaard Vestergade 14, 6240 Løgumkloster, Danmark tlf.: 23 73 10 29 mail: kirsten.moesgaard@mail.dk
Sten Haarløv Storegade 7, 6240 Løgumkloster, Danmark tlf.: 74 74 47 47
mail: steha@km.dk

loegumkloster-refugium.dk

Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter

Museet Holmen

Levende Kulturarv
Levende Kulturarv - Lebendiges Kulturerbe - A Living Cultural Heritage
Åbningstider - Opening Hours - Öffnungszeiten i Løgumkloster Kirke
Hverdage: kl. 10 - 17.30 søn-og helligdage fra kl. 12-17
Se mere om de aktuelle udstillinger Dormitoriet og Glasgangen!