Ny udstilling i Dormitoriet

Fra den 9. april - 16. juni 2017

Gudrun Pagter er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding – nu Designskolen, Kolding, DK – 1975, og siden da har jeg arbejdet med vævninger i form af vægtæpper, samt udført en række udsmykninger til private og offentlige byggerier.

I mine tæpper udtrykker jeg mig i et konkret og geometrisk formsprog. Mine kompositioner optegner et perspektivisk rum, hvori jeg opererer med forskydninger i det visuelle felt. Med få linjer og formelementer arbejder jeg med illusionen om rum og dybde, som også indeholder en ’spænding’ og meditativ ro. Den nye arkitektur er en væsentlig inspirationskilde for mig.

Tæpperne er vævet på skaftevæv, i gobelin- og fladvævsteknik. Kæden er sort hør med indslag af f.eks. blå, grøn, gul og/eller røde hørtråde. Skuddet er indfarvet sisal og hør. Jeg indfarver garnerne således at de sorte farver nuancerer mod blåt, dyb grøn, lilla og/eller dyb sort. Kædens farver anes gennem den vævede flade, og i den flettede kant i top og bund.

www.gudrunpagter.dk
post@gudrunpagter.dk