Løgumkloster Kirke og Sogn

Sommerkoncert

17/07 2019 kl. 20:00

Ravels Boléro for firhændigt orgel

 

Onsdag den 17. juli kl. 20.00 vil orglet i Løgumkloster Kirke blive trakteret af 4 hænder og 4 fødder. Det er den ene af kirkens organister, Dennis Christoffer Bang Fick, som har taget sin ven med, Jonas Hellesøe Nielsen, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han går nu i solistklassen og debuterer som solist dette efterår. Han har studeret et år i Berlin hos den legendariske professor Leo van Doeselaar og har allerede en opfattende karriere som koncertorganist. 
Programmet denne aften vil bestå af en blandet palette, hvor en stor del af de forskellige musikperioder vil komme til udtryk. Dels barokkens legende lette spil, hvor spinkle lyse stemmer spiller skiftevis i ekko; og som kan drage tankerne i retning af 1600 tallets muntre danse. Den danske komponist Niels W. Gade har komponeret en del meget smuk orgelmusik udover talrige kor og orkesterværker; og også et enkelt stykke for 4 hænder og 2 fødder. 
Undervejs vil der, udover det firhændige program, blive spillet og improviseret af de to organister alene. Når Dennis Christoffer Bang Fick spiller koncert, lægger han oftest op til, at publikum også selv vil få lejlighed til at løfte sin røst til fælle glæde, også denne gang. 
Koncertens højdepunkt er en transskription af Ravels berømte orkesterværk Boléro. Ravel er kendt for sin raffinerede måde at tilrettelægge symfoniorkesterets instrumenter, så det klinger godt. I Boléro er han tydeligvis inspireret af den måde orglets klangverden er opbygget på. Derfor er det oplagt at lave en version for firhændigt orgel, hvor der også her er lejlighed til at høre mange forskellige klange fra orglet. 

 

Entré kr. 75/10 Euro