Løgumkloster Kirke og Sogn

Sommerkoncert

03/07 2019 kl. 20:00

Sommerkoncert

Aarhus Universitetskor

Søren K. Hansen, dirigent

Entré kr. 75,-

Løgumkloster kirkes anden sommerkoncert finder sted onsdag den 3. juli kl. 20.00 med Aarhus Universitetskor. Om deres program skriver de: “Med Danmark som udgangspunkt drager vi vestpå og synger musik, vi forestiller os i dag at kunne møde på rejsen via de britiske øer til Nordamerika.
Musikvalget dækker perioden fra afslutningen af de store udvandringer i begyndelsen af det 20. århundrede. Da var millioner af europæere og 300.000 danskere taget til Amerika i håbet om en bedre tilværelse. Vi tager turen i samme retning, men på helt anderledes nydende vilkår, og hører dansk, britisk og nordamerikansk musik.” Det vil sige musik af blandt andet Carl Nielsen, Benjamin Britten og Leonard Bernstein.
Aarhus Universitetskor er et ambitiøst klassisk kammerkor med et bredt repertoire, men ofte med fokus på relativt ny kormusik. Her kan blandt andet nævnes et tæt samarbejde med samtidige danske komponister, som har mundet ud i uropførelser af en række værker af blandt andre Svend Nielsen, Bo Gunge og Stefán Arason. Koret blev stiftet af Carsten Seyer-Hansen i 1995 og har i dag 25 medlemmer, hvoraf en stor del er eller har været studerende på Aarhus Universitet. Koret dirigeres i dag fast af en af Danmarks førende kordirigenter, Søren Kinch Hansen.

Aarhus Universitetskor